Tussen belangrijke aankondigingen van grote bedrijven bij het CES springen er soms ook kleinere bedrijven uit die komen met ingenieuze producten. Een van die bedrijven is Capstone Connected Home, dat een slimme spiegel met Google Assistent heeft onthuld.

Slimme spiegel

Slimme spiegel

Het display van de slimme spiegel is achter het reflecterende oppervlak geplaatst. Deze techniek zorgt ervoor dat je het apparaat nog steeds als spiegel kunt gebruiken terwijl je ook kunt zien wat er op het scherm wordt weergegeven. Het is echter niet zomaar een slim scherm of smart display, zoals de Google Home Hub. Capstone’s slimme spiegel draait namelijk op een versie van Android en kan daarom apps uit de Play Store downloaden en uitvoeren. Het is wel nog onduidelijk op welke firmware de spiegel zal draaien en of dit ook nog geüpdatet gaat worden.

Verder heeft hij, zoals een slim apparaat betaamt, toegang tot Google Assistent voor spraakopdrachten. Interessant is dat de Smart Mirror de stemmen van zes verschillende personen zou kunnen identificeren. Hierdoor kan de spiegel schakelen tussen Google-accounts en alleen toegang verschaffen over de gegevens van desbetreffende persoon. Hoe dit in de praktijk werkt is nog niet helemaal duidelijk, maar veelbelovend klinkt het in ieder geval wel.

Slimme spiegel

Bediening via Control Hub

Hoewel een gebruiker interactie kan hebben met de Smart Mirror via het touchscreen of door middel van spraakopdrachten, is er ook een Control Hub waarmee je het apparaat kan bedienen. Deze zou gelijkaardig zijn aan een high-end tablet, aangezien de hub ook onafhankelijk kan worden gebruikt als een entertainmentapparaat. De hub kan echter ook alle andere (toekomstige) producten van Capstone Connected Home beheren. 

Helaas heeft Capstone Connected Home op dit moment nog geen prijzen of een specifieke beschikbaarheidsdatum bekendgemaakt. Wat we wel al weten, is dat het bedrijf van plan is om het 19 x 22 inch-model ergens in het eerste kwartaal van 2019 uit te brengen. Later in het jaar zal de spiegel ook in andere maten beschikbaar zijn. Gezien de onbekendheid van het bedrijf, is het maar de vraag of de spiegel en de hub ook ooit ons land zullen bereiken.

Slimme spiegel

Reacties mogelijk gemaakt door CComment