Twitter brengt in de komende weken nieuwe bètaversies van de app uit. Daarin krijgen gesprekken verschillende kleuren en wordt het hart-icoon verwijderd.

Twitter

Twitter

In de eerste bèta kunnen Twitter-gebruikers gesprekken volgen met tweets in meerdere kleuren. Dat schrijft TechCrunch op basis van een gesprek met Twitter-producthoofd Sara Haider.

Met kleuren wordt het verschil aangegeven tussen degene die een tweet heeft geplaatst, antwoorden van mensen die de gebruiker volgt en antwoorden van mensen die de gebruiker niet volgt. Twitter wil op deze manier beter duidelijk maken welke delen van een gesprek voor gebruikers interessant zijn. 

 

Gesprekken moeten daarnaast gesorteerd worden via een algoritme, waarbij de belangrijkste berichten bovenaan komen.

Minder icoontjes op de tijdlijn

Twitter test daarnaast een versie van de app waarbij tweets strakker getoond worden. Dat betekent dat hartjes en deelopties van tweets niet meer te zien zijn in de tijdlijn. De opties verdwijnen niet helemaal, maar zijn pas zichtbaar als de gebruiker op een tweet tikt. Het bericht vouwt dan open om meer opties te tonen.

Het bedrijf wil al langer af van het hart-icoon, dat in 2015 het sterretje verving om tweets als favoriet aan te geven. Twitter meldde vorig jaar het hartje te willen verwijderen om de kwaliteit van gesprekken te verbeteren.

Het bètaprogramma van Twitter moet uitwijzen of de nieuwe functies daadwerkelijk een bruikbare toevoeging zijn aan de app. Het is niet bekend of en wanneer de wijzigingen voor iedereen worden doorgevoerd.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment