Google zou minimumspecificaties willen opleggen waar fabrikanten zich aan zullen moeten houden als ze met Android TV aan de slag willen.

 

Google

Google

Android TV

Het gaat goed met Android TV, dat bleek onlangs uit een verklaring van Googles senior director Shalini Govil-Pai bij een Amerikaanse tv-zender. Ze stelde dat Android TV een sterke groei heeft gekend het voorbije jaar, dat het platform nu miljoenen gebruikers heeft, en 100 telecomproviders over de hele wereld er gebruik van maken.

Het lijkt erop dat Google nu meer wil gaan inzetten op zijn slimme televisieplatform. Cordcutternews sprak op de Amerikaanse technologiebeurs voor consumenten, CES, met Govil-Pai en die stelt dat Google werkt aan hardwarestandaarden voor fabrikanten die met Android TV willen werken. Op die manier moet de gebruikerservaring verder verbeterd worden.

Ontwikkelaars aantrekken

Daarnaast maakte ze bekend dat Google een nieuw team heeft samengesteld dat van de zoekgigant de taak heeft gekregen om bekende applicaties uit te brengen voor het tv-platform. Govil-Pai beweert dat Android TV nu een gebruikersbestand heeft dat groot genoeg is om app-ontwikkelaars aan te trekken. Voordien hadden ontwikkelaars vaak de neiging om af te zien van een app voor Android TV, omdat er eenvoudigweg te weinig gebruikers zijn, maar dat lijkt nu te zijn veranderd aldus de senior director.

Het is voorlopig nog onbekend wat exact de minimumspecificaties zal zijn die Google wil opleggen voor Android TV-hardware. Het is in ieder geval een goede zaak dat er nu de garantie wordt dat elke televisie of Android TV-box  binnenkort gegarandeerd voldoende krachtige hardware zal hebben om een vlotte gebruikerservaring te kunnen bieden. We kijken er ook naar uit om meer apps voor het tv-platform te zien. In Nederland introduceerden vorig jaar onder meer NLZIET en Ziggo hun app voor.

 

Nog meer Android nieuws-items klik dan hier.
Nog meer Google nieuws-items die kan je hier terug vinden..

Reacties mogelijk gemaakt door CComment