Krijgt Flitsmeister het binnenkort moeilijk? Google blijkt bezig met het testen van een nieuwe functie in Google Maps, namelijk het waarschuwen voor flitspalen.

Flitspalen in Google Maps

Google is de afgelopen tijd bezig om functies uit Waze ook aan Google Maps toe te voegen. Zo wordt er sinds afgelopen zomer getest met snelheidslimieten en maximum snelheden in de app. Nu is er opnieuw iets gesignaleerd: flitsmeldingen. Daarmee zou Google al sinds november bezig zijn in de Android-app. Inmiddels krijgen steeds meer mensen de locaties van flitspalen te zien. Dat roept de vraag op of Waze uiteindelijk wel zal blijven bestaan.

Google nam ooit Inbox over en gebruikte de functies om de eigen Gmail-app te verbeteren, om er uiteindelijk de stekker uit te trekken. Zo’n vaart zal het bij Waze niet lopen, maar het is goed denkbaar dat het bedrijf op een gegeven moment besluit dat twee navigatie-apps misschien wat te veel van het goede zijn. Momenteel moeten twee apps in de lucht worden gehouden door twee afzonderlijke teams, terwijl er toch duidelijk overlap in functionaliteit bestaat.

google maps flitsers

De flitspalen zijn te herkennen aan icoontjes en je krijgt ook een hoorbare waarschuwing. Voorheen was het alleen mogelijk om flitspalen te melden, maar zag je ze niet op de kaart. Dat is aan het veranderen, nu gebruikers hebben gemerkt dat de icoontjes te zien zijn. Ze zijn zichtbaar tijdens het bekijken van de kaart en tijdens het navigeren. Omdat sommige gebruikers ze wel en niet zien lijkt er sprake van een (heel langzame) uitrol. Het kan nog wel even duren voordat we de flitsers in de iOS-app zien. De eerder genoemde snelheidslimieten en maximum snelheden werden een paar maanden geleden al wel in de Android-app gesignaleerd, maar hebben nog steeds niet hun weg naar iOS gevonden.

Vind hier meer nieuws-items over dit bedrijf

Reacties mogelijk gemaakt door CComment