Het beta-programma voor Android 9 en de One UI op de Samsung Galaxy S8 is zojuist van start gegaan. Wie een toestel uit India heeft – waarom niet, toch? – kan zich vanaf nu aanmelden.

samsung galaxy s8 android 9 beta

Galaxy S8 Android 9.0 + One UI beta

Een week of twee geleden dook het verrassende nieuws op dat Samsung ook voor de Galaxy S8 een beta-programma plant om Android 9.0 op het toestel te testen. En nu, daags nadat dezelfde beta voor de Galaxy Note 8 van start ging, is het zover. En net als op de Note 8 is het ook op de Galaxy S8 dat India de primeur heeft.

In dat land kun je je sinds vanochtend aanmelden voor de beta als je een Galaxy S8 of S8 Plus uit dat land hebt. Vervolgens kun je de ruim 1606MB grote firmwareversie G950FXXU4ZSA5 downloaden, die niet alleen Android 9 Pie maar ook Samsung’s nieuwe One UI installeert. Daarmee krijgt de S8 ook alle standaard nieuwe One UI interface features, maar geen nieuwe camerastanden.

Zoals met alle beta-programma’s van Samsung, is ook de Galaxy S8 beta alleen toegankelijk vanuit een beperkt aantal landen. Nederland behoort ook nu niet tot deze groep, helaas, zodat deelname voor Nederlandse gebruik(st)ers op zijn minst lastig is. Maar zoals gezegd: wie een Indiaas toestel heeft, kan zich probleemloos aanmelden 😉 .

samsung galaxy s8 android 9 beta registratie

Wanneer in Nederland?

Uiteraard komt de gewone, officiële Android 9 update wel gewoon naar de Nederlandse Galaxy S8 (Plus). En met een beetje geluk hoeven we er helemaal niet zo lang op te wachten. De uitrol kan mogelijk al vanaf februari van start gaan, zo bleek uit recente berichten. Wel krijgen we hier vóór die tijd vermoedelijk nog één One UI-loze update: die met de beveiligingspatch van januari.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment