Apple heeft een evenement aangekondigd voor volgende week donderdag. Daarop zal het vermoedelijk nieuwe modellen in zijn MacBook-lijn van laptops presenteren. De geruchten over de nieuwe apparaten gaan al maanden.

 

Apple gaat de keynote livestreamen vanaf donderdagavond zeven uur Nederlandse tijd, zo blijkt op de sitevan het evenement. Streamen kan op iOS-apparaten met iOS 7 of hoger, een Apple TV met software 6.2 of hoger, een Mac-apparaat met minimaal 10.8.5 of een pc met Windows 10 en Microsofts browser Edge.

De algemene verwachting is dat Apple nieuwe Mac-producten gaat presenteren. De hardwaremaker presenteerde vorige maand nieuwe iPhones en een nieuwe Apple Watch, terwijl het dit voorjaar nieuwe iPads liet zien. De MacBook Pro's, Mac Pro en Mac Mini hebben allemaal lange tijd geen nieuwe modellen meer gehad.

Er gingen afgelopen maand vooral geruchten over de MacBook Pro, die in plaats van een balk met functietoetsen een oledscherm boven het toetsenbord zou krijgen. Op dat aanraakgevoelige gedeelte kunnen gebruikers functies bedienen. Bovendien zou Apples duurdere laptop een vingerafdrukscanner krijgen. Zowel de MacBook Pro als Air zouden usb-a en MagSafe inruilen voor usb-c.

Apples laptops komen over het algemeen snel na de aankondiging beschikbaar, in sommige gevallen al op dezelfde dag.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment