IKEA is een steeds grotere speler in de smart home-markt. De Zweedse woongigant begon voorzichtig met slimme verlichting, maar heeft inmiddels ook slimme rolgordijnen en stopcontacten die met Apple HomeKit gaan werken. Er werd vorig jaar ook een samenwerking met Sonos aangekondigd. Die krijgt nu echt gestalte.

Sonos IKEA

De twee merken werken aan audio-apparatuur die goed bij IKEA-meubelen. Het resultaat daarvan laat niet al te lang meer op zich wachten, want de twee giganten hebben bevestigd dat hun producten in augustus zullen worden gelanceerd. De nieuwe serie aan speakers draagt de naam ‘Symfonisk’.

Een echte Sonos van IKEA

De Symfonisk-speakers worden geheel compatibel met de huidige producten die Sonos op de markt heeft. Je kunt ze dus via de Sonos-app configureren, in een kamer plaatsen en onderdeel van een multiroom-omgeving maken. Ondersteuning voor AirPlay 2 zal vanzelfsprekend aanwezig zijn. Daarnaast zijn de speakers compatibel met andere producten uit de IKEA Smart Home-serie, zoals de slimme TRADFRI-lampen.

Wat weten we al?

Helaas weten we ook niet veel meer dan dat. Hoe de Symfonisk producten eruit gaan zien gaan we dus pas in de loop van dit jaar ontdekken. Het enige wat we concreet weten is dat de promotievideo speakers noemt die verborgen kunnen worden in meubelen. Vorig jaar toonden de twee bedrijven bovendien een prototype van een speaker die je aan een muur kunt bevestigen.

Ook is er nog niets bekend over eventuele prijzen en beschikbaarheid. Gezien de strategie van IKEA is het echter te verwachten dat de Symfonisk-producten goedkoper zullen zijn dan wat Sonos nu aanbiedt. Aan de andere kant gaat Sonos zelf ook steeds meer in die richting

Sonos

Reacties mogelijk gemaakt door CComment