De Android-app van DigiD wordt vanaf februari niet meer ondersteund voor telefoons of tablets die draaien op een oudere versie dan Android 6.0. Dat blijkt uit een nieuwe versie van de DigiD-app die in de Play Store is uitgebracht.

 

Digid

Het gaat volgens de informatie in de Play Store om versie 1.4.1 van de DigiD-app, die maandag is bijgewerkt. De ondersteuning van deze app verdwijnt vanaf februari voor toestellen die draaien op een oudere versie dan Android 6.0 Marshmallow. Wanneer de ondersteuning precies komt te vervallen is niet duidelijk, maar dat zal waarschijnlijk vanaf begin februari het geval zijn.

Als de statistieken van het bedrijf StatCounter worden aangehouden, blijkt dat het om een relatief klein aantal gebruikers gaat dat nog een Android-toestel gebruikt met versies die voor Android Marshmallow kwamen. Zo had Android 5.1 in december 2018 nog een aandeel van 5,6 procent op de markt voor Android. Android 4.4 had een aandeel van 3,45 procent en versie 5.0 was goed voor 2,63 procent. Android 7.0 en alle nieuwere versies die daarna kwamen zijn gezamenlijk met ongeveer 75 procent verreweg het meest dominant.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment