Problemen in de nieuwere MacBook Pro-modellen kunnen zorgen voor vlekken onderin het beeld, omdat het licht niet evenredig wordt verspreid.

macbook pro zorgt voor lichtvlekken in beeld

Het falen kan voorkomen in MacBook Pro Pro uit 2016 en nieuwer, schrijft reparatiesite iFixit. Bij andere laptops zijn nog geen problemen gevonden. De moeilijkheden ontstaan omdat de kabels die het display aan de printplaat verbinden, mogelijk niet stevig genoeg zijn.

Door de MacBook steeds te openen, komt de kabel strak te staan, wat op termijn tot problemen kan leiden. Volgens de reparateur kan het euvel er uiteindelijk voor zorgen dat het scherm helemaal niet meer werkt als de laptop volledig wordt opengeklapt.

 

Als er een kabelbreuk ontstaat, ontstaat er een zogeheten 'spotlicht'-effect. Aan de onderkant van het beeld ontstaan dan losse spotlichten die naar boven schijnen, in plaats van een lichtverspreiding zonder onderbrekingen.

Online wordt inmiddels gesproken over 'Flexgate'. Een gebruiker heeft een website gemaakt waarop voorbeelden van het probleem zijn te zien. Het is niet duidelijk hoe groot het probleem op dit moment is. Mogelijk heeft slechts een klein deel van de MacBook Pro-gebruikers er op termijn last van.

Problemen met toetsenbord in MacBook Pro

Apple heeft de problemen nog niet officieel onderschreven. De afgelopen jaren gaven nieuwere MacBook Pro-modellen problemen met toetsenborden.

Het nieuwe vlindermechaniek zorgde dat de laptops dunner werden, maar leidde er ook toe dat toetsen sneller vast kwamen te zitten. Dat kwam doordat er stof of kruimels tussen kwamen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment