Nadat we jarenlang, kijkend naar de route op Google Maps, zelf moesten uitrekenen hoe laat we onze bestemming zouden bereiken als we later vertrokken met de auto, komt Google met een oude vertrouwde feature voor navigatie. Je kan vanaf nu op je smartphone de aankomst- of vertrektijd instellen voor autoritten in Maps, waarop hij je route berekent.

Google Maps Vertrek- en aankomsttijden

Het instellen van vertrek- en aankomsttijden is al langer beschikbaar voor alle navigatiemodi in Google Maps op de desktop, maar op mobiele apparaten is dit tot nu toe altijd beperkt gebleven tot het openbaar vervoer. Versie 10.8.0 van Maps voegt eindelijk de optie toe om ook bij autoritten de gewenste aankomst- of vertrektijd in te voeren. Je kunt de nieuwe feature vinden door te klikken op het menuknopje rechts van je vertreklocatie.

Google Maps

Op dit moment lijkt het niet alsof je een herinnering of melding kunt toevoegen, waardoor je wel nog zelf moet herinneren om daadwerkelijk die tijd te vertrekken. Het is helaas ook onmogelijk om de verkeerssituatie van je geplande route te blijven volgen, voor het geval er onvoorziene omstandigheden plaatsvinden op de weg en daardoor je aankomsttijd drastisch verandert. Als deze opties worden toegevoegd, zou deze functie een erg complete aanvulling zijn. Maps houdt gelukkig wel rekening met de verwachte verkeersdrukte en past hierop de rijtijd aan. Je kunt hieronder zien dat mijn route vanwege verkeersdrukte langer duurt als ik om 18:15 uur vertrek dan wanneer ik om 15:35 uur vertrek.

Updates

Google Maps heeft de laatste tijd veel wijzigingen in de gebruikersinterface ondergaan die sommigen van ons misschien overbodig vinden of op zijn minst onbelangrijk, maar de afgelopen dagen zijn er twee echt belangrijke functies verschenen in de app - snelheidscontrolecamera's en snelheidsbeperkingen tijdens het rijden - en nu is er ook nog eens deze feature. Google blijkt hard in te zetten op autonavigatie en komt om de haverklap met updates. Het is hierdoor erg interessant om in de gaten te houden of er nog meer nieuwe updates verschijnen.

Je kunt de nieuwe functie bekijken in Google Maps v.10.8.0, die beschikbaar is in de bètaversie van de Play Store en op APK Mirror.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment