Samsung heeft YouTube een video laten verwijderen, waarin een GTA V-mod te zien was. Die mod vervangt 'sticky bombs' voor Galaxy Note 7's. Samsung heeft de Note 7 geannuleerd vanwege de vele meldingen over ontploffingen van de smartphone.

 

De video, die al enkele weken online stond, is nu offline met een melding in beeld dat Samsung Electronics USA een auteursrechtclaim heeft ingediend. Het is onbekend waarom de elektronicagigant ervoor heeft gekozen nu pas een claim in te dienen tegen de video, die gelijk na publicatie grote populariteit verwierf.

Volgens onder meer The Verge is de claim van Samsung dat het auteursrecht zou schenden op zijn minst dubieus. De video zou geen beschermde elementen kopiëren. Bovendien zou de video kunnen gelden als parodie, waarvoor andere regels gelden met betrekking tot auteursrecht.

Ondanks de verwijdering zijn er op YouTube nog talloze video's te vinden van de mod op YouTube, waarin bijvoorbeeld gamers de aanpassing aan GTA bespreken en laten zien. Bovendien is de mod zelf ook nog te downloaden via gta5-mods.com.

Samsung kondigde vorige week aan te stoppen met de productie en verkoop van de Galaxy Note 7. Eind augustus bleek de smartphone al relatief vaak vlam te vatten. Samsung haalde alle tot dan toe verkochte exemplaren terug en ruilde ze om. Ook de omgeruilde exemplaren bleken gevoelig voor het defect, waarna Samsung vlak voor de release in de Benelux besloot het toestel definitief te annuleren.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment