WhatsApp Web, de webversie van de populaire chat-app, heeft een handige functie gekregen die we kennen van de Android-versie. Nieuw is de picture-in-picture-modus, waarmee je verstuurde en ontvangen video’s kunt kijken zonder de web-app te hoeven verlaten. Dit is hoe het werkt.

 

Whatsapp

 

WhatsApp

Zo werkt de Web picture-in-picture-modus

De picture-in-picture-modus zit sinds vorig jaar in de Android-versie van WhatsApp en is een erg handige feature. Hiermee kun je gedeelde filmpjes bekijken zonder het venster van de web-app te hoeven verlaten, en kun je blijven chatten terwijl de video in een klein schermpje wordt afgespeeld. Op de afbeelding hieronder zie je hoe dit eruit ziet.

whatsapp web picture in picture

In Web werkt de picture-in-picture-modus met video’s van YouTube, Facebook, Instagram en Streamable. WABetaInfo schrijft echter dat op dit moment de functie alleen werkt met YouTube. Ook dien je versie 0.3.2041 van WhatsApp Web te draaien. Dit check je door de webversie te openen, linksboven op de drie puntjes te klikken, voor ‘Instellingen’ te kiezen en dan op ‘Help’ te drukken. Vervolgens zie je het versienummer in beeld verschijnen.

  1. Om de picture-in-picture-modus te gebruiken, kopieer je de link van het YouTube-filmpje dat je wil delen en plak je ‘m in de chat. Let op: wacht een paar seconden totdat WhatsApp Web de preview heeft ingeladen voordat je het filmpje deelt, anders werkt het niet;
  2. Je ziet een schermpje verschijnen met een voorvertoning. Tik hierop en de picture-in-picture-modus wordt geactiveerd;
  3. Dit werkt ook andersom: ontvang je een video, dan kun je in WhatsApp Web op het previewschermpje tikken om de video te bekijken, en tegelijkertijd verder te gaan met het gesprek, of juist een andere chat.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment