Er zit een verborgen toetsenbord in de code van iOS dat het mogelijk maakt om makkelijker te typen met één hand. Het toetsenbord is niet actief, maar als het wel geactiveerd is, werkt het door vanaf de zijkant van het toetsenbord naar binnen te vegen.

Na het naar binnen vegen schuift het hele toetsenbord een stukje opzij en staan ernaast knoppen voor kopiëren, knippen en plakken, zo blijkt uit de screenshots van de Ierse ontwikkelaar Steve Throughton-Smith. Vervolgens moeten gebruikers beter met één hand kunnen typen, zo lijkt de gedachte van Apple.

Het verborgen toetsenbord zit in de code van de emulator in Xcode, zo zegt de ontwikkelaar. Het zit erin sinds iOS 8. Het lijkt erop dat Apple de functie heeft ontwikkeld voor de iPhone 6 Plus uit 2014, want in de code zitten verwijzingen naar ReachableKeyboard, een verwijzing naar de Reachability. Dat is de naam van de functie om de hele interface een stuk omlaag te halen om op iPhones nog overal goed bij te kunnen.

Het is momenteel niet mogelijk het verborgen toetsenbord te activeren op iPhones, maar via een jailbreak zou dat makkelijk mogelijk moeten zijn, zegt de ontwikkelaar. Momenteel bestaat een dergelijke truc nog niet.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment