Google komt met een verbetering voor de Google Play Store waarbij apps die op een telefoon voorgeïnstalleerd zijn kunnen updaten zonder dat de gebruiker heeft ingelogd met zijn Google-account.

 

Voorgeïnstalleerd apps

Op elke nieuwe telefoon staan telkens een reeks apps voorgeïnstalleerd zoals de gebruikelijke Google-diensten of apps van de fabrikant zelf. Daarnaast heb je ook de zogenaamde bloatware-apps, dat zijn apps die de fabrikant tegen betaling op zijn telefoons installeert. Als je een nieuwe telefoon voor de eerste keer opstart, zie je telkens alle apps in een verouderde versie, want in de tijd dat je telefoon in de winkel op jouw lag te wachten, zijn er al nieuwe versies van de apps uitgebracht.

Een Android-telefoon wordt daarom pas echt bruikbaar van zodra je inlogt met je Google-account, want dan krijgen alle voorgeïnstalleerde apps pas recht op een broodnodige update. Google wil nu die gebruikerservaring verbeteren door voorgeïnstalleerde apps te laten updaten nog voor je bent ingelogd op je telefoon. 

Voorgeïnstalleerd

Reacties mogelijk gemaakt door CComment