In een testversie van het nieuwe besturingssysteem Android Q laat Google de terugknop helemaal weg.
Google

Google

Sinds de meeste recente nieuwe Android-versie, Android Pie, heeft Google een nieuwe manier om te navigeren tussen de apps en het thuisscherm. Net zoals bij iPhones het geval is, kunnen Android-telefoons nu via gebaren ('gestures') navigeren. Door het home-balkje langzaam van onder naar boven te swipen, worden meer apps zichtbaar.

Daarbij werd wel nog steeds een terugknop getoond, maar techsite XDA heeft nu laten zien dat deze knop in de opvolger van Android Pie, codenaam 'Q', kan gaan verdwijnen. Teruggaan kan dan alleen nog via een swipe naar links over de homeknop heen.

Omdat het nog om een testversie gaat, is het niet duidelijk of de nieuwe navigatiemanier ook daadwerkelijk wordt geïntroduceerd. Meer details over Android Q worden verwacht in mei bij de ontwikkelaarsconferentie Google I/O.

De ene Pie is de andere niet

Extra verwarrend is dat de gebarenaansturing op elke telefoon met Android Pie weer anders is. Zo heeft de Google Pixel een homeknop met een terugknop, maar heeft de OnePlus 6T nog de traditionele drie knoppen onderin. Wel is via de instellingen de 'Pixel-manier' in te stellen.

Verschillende Android-smartphones kunnen een andere manier van navigeren hebben. Op dit moment bepalen Android-fabrikanten ook zelf of de terugknop links of rechts zit.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment