Samsung zal op zijn evenement samen met zijn nieuwe vlaggenschepen ook een powerbank lanceren die de toestellen draadloos kan opladen.

 

Samsung Galaxy S10 powerbank

Na maanden van geruchten en lekken wordt morgen het doek weggenomen van de Samsung Galaxy S10-reeks. De telefoons worden dan namelijk voorgesteld op Samsungs Galaxy Unpacked-evenement. Daar worden niet alleen de Galaxy S10Galaxy S10e, en Galaxy S10+ voorgesteld, maar ook de draadloze Galaxy Buds-oortjesen andere wearables

Nu is nog een nieuw accessoire gelekt voor aanvang van de lancering, namelijk een powerbank met geïntegreerde qi-chip. Je kan daarmee de Galaxy S10 en de S10+ draadloos opladen, maar de voordeligere Galaxy S10e zal vermoedelijk geen draadloos laden ondersteunen. De Powerbank zou verder ook als draadloze oplader gebruikt kunnen worden als je hem met netstroom verbindt. Het apparaat werd onlangs opgemerkt toen Samsung certificering via de regulators had aangevraagd en verder zijn er ook beelden van gelekt.

Powerbank

Draadloos opladen

Daarop is te zien dat het om een exemplaar met 10.000 mAh gaat, wat wil zeggen dat je de S10 en de S10+ zeker twee keer volledig kan opladen. De plaats van de qi-chip op het accessoire is aangeduid en er is één usb-a aansluiting zichtbaar naast een usb-c poort. Verder is er een knop waarmee je de resterende capaciteit via LED's kan raadplegen.

Powerbank

Het is nog niet bekend hoeveel deze powerbank van Samsung zal kosten, maar de prijs zal vermoedelijk wel hoger liggen dan bij de meeste gewone powerbanks. Samsung teasede eerder al de snellaadfunctionaliteit van de Samsung Galaxy S10 in filmpjes op YouTube. Uit geruchten raakte al bekend dat De Galaxy S10 en de S10+ ook draadloos kunnen ontladen om zo een ander toestel op te laden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment