Sony presenteert op het Mobile World Congress een nieuw topmodel in zijn Xperia-serie. De Xperia 1 heeft een 6,5"-oledscherm met een 21:9-verhouding en een 4k-resolutie. Aan de achterkant zitten drie camera's. Het toestel komt in de lente uit voor 949 euro.

Het scherm van de Xperia 1 heeft geen inkeping en de beeldverhouding van 21:9 is opvallend breed. Sony schermt met het feit dat die verhouding hetzelfde is als die van bioscoopfilms. De telefoon heeft ook een Cinema Pro-functie om 4k-video te maken met dezelfde verhouding. Verder voorziet Sony het toestel van een Multi-Window-app, die het mogelijk moet maken om apps op de helft van het scherm te gebruiken.

Aan de achterkant van de Xperia 1 zitten drie 12-megapixelcamera's, met lenzen die overeenkomen met 16mm, 26mm en 52mm op een fullframecamera. De camera's hebben oogautofocus, wat betekent dat ze scherpstellen op de ogen bij het maken van een portret. De opnamesnelheid is maximaal 10 beelden per seconde en de primaire camera heeft een f/1.6-lens.

Sony geeft het toestel de Snapdragon 855-soc van Qualcomm en een 3330mAh-accu. De voor- en achterkant van de behuizing zijn afgewerkt met Gorilla Glass 6. De Xperia 1 komt in de lente uit en krijgt een adviesprijs van 949 euro.

Sony

Reacties mogelijk gemaakt door CComment