De SD Association heeft de micro-sd express-standaard aangekondigd. Het formaat maakt gebruik van eenkanaals pci-e 3.1 en nvme v1.3 om hogere doorvoersnelheden, tot 985MB/s, mogelijk te maken.

 

micro sd

Microsd express is onderdeel van de nieuwe SD 7.1-specificatie en komt beschikbaar in categorieën als microsdhc express, microsdxc express en microsduc express. De kaarten zijn volgens de SD Association bedoeld om aan de toenemende vraag naar snel geheugen te voldoen, zoals bij toepassingen voor slowmotionbeelden, 8k-video, 360-gradenopnames, gaming en automotive. De aankondiging volgt op die van vorig jaar, toen de SD Association de Express-variant voor sd-kaarten aankondigde.

De kaarten zijn terugwaarts compatibel en kunnen meeliften op de verdere ontwikkeling van pci-e en nvme. Zo wijst de SD Associatie erop dat PCI Sig al de vierde generatie van de pci-e-standaard heeft geïntroduceerd, van 2GB/s single channel, en dat de vijfde generatie dit jaar komt, met doorvoersnelheden tot 4GB/s.

Daarnaast zorgt de nieuwe standaard voor lagere latency en daalt het verbruik. De associatie geeft als voorbeeld een vergelijking ten opzichte van een sd uhs-I-kaart, waarbij de sd express-kaart dezelfde hoeveelheid data aanzienlijk sneller doorvoert en daardoor eerder in standby-modus komt.

micro sd

Reacties mogelijk gemaakt door CComment