Google laat binnenkort niet langer je Android-telefoon ontgrendelen via stemherkenning en er wordt nu een vervanger uitgerold die de functie deel vervangt.

Voice Match-ontgrendeling

Veel gebruikers stellen op hun telefoon de taal English (US) in omdat je zo meer functies ontgrendelt dan bij het Nederlands. Een voorbeeld daarvan is Voice Match waarmee door middel van stemherkenning toegang tot je telefoon kon worden verleend. Je telefoon herkent daarbij je stem en weet zo dat het bijvoorbeeld niet je nieuwsgierige vrienden zijn die via de Assistent stiekem toegang willen krijgen tot je telefoon.

Toch weet Google al langer dat stemherkenning niet de veiligste methode is om toegang tot je telefoon te verlenen en daarom gaf het alvast een waarschuwingsmelding als een gebruiker de functie wilde instellen. Op de Pixel 3 werd de ontgrendeling ook niet meer aanvaard en Google maakte later bekend dat het ook voor andere telefoons zal gelden, maar dat er een vervanger op komst is. 

Voice Match

Light-versie

Die nieuwe variant van stemontgrendeling wordt nu uitgerold. Je kan nog steeds via Voice Match basisvragen stellen aan de Assistent met betrekking tot onder meer: je e-mails, AgendaContacten, herinneringen, en shopping-lijsten. Anderzijds kan je ook gewone vragen stellen zoals wat voor weer het wordt.

Voice Match

De nieuwe omschrijving van 'Acces with Voice Match'

Toch zijn er dus ook beperkingen met de vragen die je met een vergrendeld scherm aan Assistent kan stellen. Zo kan je bijvoorbeeld niet langer vragen om een liedje af te spelen via Spotify. Je krijgt ook in de Assistent-interface onderstaand icoontje van een slot te zien dat duidelijk maakt dat de telefoon vergrendeld is en de mogelijkheden dus beperkt zijn.

De functionaliteit was nog niet op onze telefoons te zien. Met de taal English (US) konden we nog steeds via Voice Match ontgrendelen en in het Nederlands wordt de functie niet ondersteund. Het is ook nog niet duidelijk of de nieuwe light-versie van ontgrendeling via Voice Match mogelijk wel in het Nederlands zal werken.

Voice Match

Je krijgt een Assistent-interface te zien met een slotje

Reacties mogelijk gemaakt door CComment