Google heeft de Google Assistent van twee handige mogelijkheden voorzien, waardoor de stemassistent in nog meer situaties te gebruiken is. Heb je bijvoorbeeld al een smart display in huis? Dan kun je nu per speaker de volume bedienen.

Google Assistent

Google voorziet Google Assistent van updates

Google heeft ervoor gezorgd dat de Google Assistent voortaan ook ondersteuning aanbiedt voor slimme raamdecoratie. Technisch gezien was die ondersteuning al aanwezig in combinatie met specifieke merken, maar nu is de lijn doorgetrokken en worden er allerlei andere raamdecoratie en rolgordijnen ondersteund middels een gemeenschappelijke api. Nu zou je gewoon kunnen vragen of Google de rolgordijnen open en dicht zou kunnen doen, zonder dat je per se een fabrikant hoeft te noemen in dat verzoek.

De andere update heeft te maken met smart displays. Heb je meerdere slimme speakers in huis staan die werken met Google Cast? Dan kan het moeilijk zijn om per speaker of speakergroep aan te geven hoe hoog het volume moet zijn. Google heeft er nu voor gezorgd dat je per speaker(groep) de volume kunt regelen op het grote touchscreen van de smart displays, zoals de Lenovo Smart DisplayJBL Link en de Google Home Hub. Vooralsnog zijn de genoemde slimme displays officieel niet in Nederland of België te koop.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment