De Samsung Galaxy A40 krijgt een dubbele camera, vingerafdrukscanner op de achterkant en gaat zo’n 250 euro kosten. Het toestel wordt op 10 april naast de Galaxy A90 aangekondigd.

‘Eerste Samsung Galaxy A40 renders verschenen’

Dat zegt de doorgaans betrouwbare Roland Quandt. De techjournalist laat vandaag de eerste renders van de Galaxy A40 los, en brengt ook direct enkele specificaties naar buiten. Hij lijkt aan de buitenkant op de onlangs uitgekomen A50, maar dan met mindere specificaties.

Hij heeft een kleine notch in de vorm van een waterdruppel aan de bovenkant van het 5,7 inch-scherm. Hierin zitten de selfiecamera en enkele sensoren verwerkt. In tegenstelling tot de A50 heeft de Galaxy A40 geen vingerafdrukscanner in het scherm. Je moet je vinger op de knop op achterkant plaatsen om het toestel te ontgrendelen.

Samsung Galaxy A40

Ook op de camera is bezuinigd. Daar waar de A50 een driedubbele camera heeft, moet de A40 het ‘slechts’ met twee sensoren doen. De resoluties zijn nog niet bekend, maar het toestel wordt aangestuurd door een Exynos 7885-processor met 4GB RAM en 64GB opslag. Dit is dezelfde processor als in de Galaxy A8 (2018).

Releasedatum

Verder zegt Quandt dat de Galaxy A40 een forse 4000 mAh-accu heeft. Opladen gaat via usb-c. Bij uitkomst draait het toestel op Android 9.0 (Pie), met daaroverheen Samsungs eigen OneUI-skin. De Galaxy A40 zou ook in Nederland uitkomen voor een prijs van rond de 250 euro. Dit is 100 euro goedkoper dan de A50. Je kunt dan kiezen uit de kleuren blauw, wit en zwart.

Op 10 april wordt de Samsung Galaxy A90 gepresenteerd tijdens een speciaal Galaxy-event. Volgens de geruchten wordt dit het eerste toestel van de Koreanen met een compleet voorkantvullend scherm. De camera, die normaal in de notch wordt weggewerkt, zou uitschuifbaar worden.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment