De ontwikkeling van de Samsung Galaxy S8 is twee weken uitgesteld, omdat het bedrijf eerst duidelijk wil krijgen welk euvel ertoe heeft geleid dat exemplaren van de Galaxy Note 7 in brand konden vliegen.

Dat stellen anonieme bronnen tegen de Wall Street Journal. De krant publiceerde een uitgebreide reconstructie van het Note 7-fiasco.

Samsung zou nog steeds niet weten wat er precies fout ging bij de Note 7. Eerst werd gedacht aan een probleem met één van de gebruikte accu's, maar dat kan het ontbrandingsprobleem niet geheel verklaren.

Uit de reconstructie blijkt dat Samsung na de eerste meldingen weinig zorgen had over zijn Galaxy Note 7. Het bedrijf vermoedde dat meldingen van ontploffende telefoons nep waren, en verwachtte dat het toestel goed zou verkopen.

Naar mate meer meldingen binnenkwamen, groeiden echter ook de zorgen. Uiteindelijk werd het bespreken van de Note 7 binnen Samsung bijna taboe, aldus de bronnen van de Wall Street Journal.

Verkoopstop

Nadat ook vervangende Note 7-exemplaren onveilig bleken te zijn, heeft vicevoorzitter Lee Jae-yong van Samsung bevolen om de verkoop helemaal te stoppen. Lee wordt gezien als de 'kroonprins' van Samsung, die de leiding zal overnemen als zijn ernstig zieke vader Lee Kun-hee overlijdt.

De verkoopstop zal mogelijk zorgen voor zwakkere verkopen van Samsung-telefoons totdat de Galaxy S8 verschijnt. De aankondiging van dat toestel wordt verwacht op het Mobile World Congress in Barcelona, dat eind februari plaatsvindt.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment