Netflix is al geruime tijd aan het testen met prijsverhogingen en nieuwe abonnementen. In verschillende landen, waaronder Nederland, werd al druk geëxperimenteerd met de prijsstelling. We hielden dus al rekening met een prijsverhoging en dat blijkt nu terecht te zijn. De streamingdienst is officieel begonnen met het verhogen van de prijzen.

netflix

 

Betekent dit dat je vanaf volgende maand meer euro’s moet gaan overmaken naar Netflix. Nee, dat nog niet. De prijsverhoging is op dit moment alleen nog maar gemeld in Amerika. Daar kregen klanten een email met daarin het nieuws dat er vanaf de volgende betaalperiode een hoger bedrag afgeschreven gaat worden.

Netflix verhoogt de prijzen, maar met een goede reden

Hoeveel er extra betaald moet gaan worden, is afhankelijk van het abonnement dat je hebt. De goedkoopste optie wordt een dollar duurder en gaat dus van 8 naar 9 dollar. De andere twee opties stijgen met 2 dollar. Standard kost nu 13 in plaats van 11 dollar. Premium gaat van 14 naar 16 dollar.

De prijsstijging in Amerika werd in januari van dit jaar al aangekondigd en er werd toen meteen tekst en uitleg gegeven. De reden waarom de prijzen omhoog gaan is om de omzet te verhogen. Logisch, maar ze doen dit niet om hun eigen zakken te vullen. Netflix heeft laten weten dat ze hiermee extra budget willen genereren om zo nog meer en grotere films en series te produceren.

Netflix wapent zich tegen Disney+ en Apple TV+

Volgens analisten is de waarde van Netflix hierdoor gestegen en hebben weinig gebruikers moeite met de verhoging. Volgens hen vinden veel Netflix-klanten het geen probleem om meer te betalen, zolang ze er maar wat voor terugkrijgen. Verrassend is deze beslissing niet, want Netflix krijgt later dit jaar te maken met nieuwe concurrenten. Disney+ en Apple TV+ verschijnen later in 2019 en daar moet de nu nog grootste streamingdienst zich tegen zien te wapenen. Dat willen ze dus doen met nog meer eigen producties.

Nieuwe prijzen in Nederland

Over een prijsstijging hier in Nederland is officieel nog niks bekend, maar we raden je aan om daar wel rekening mee te houden. Op dit moment hanteert Netflix in Nederland dezelfde prijs als in Amerika, maar dan in euro’s. Ook wij kunnen dus gaan rekenen op een verhoging van 1 of 2 euro afhankelijk van het abonnement dat je hebt.

Benieuwd welke series en films er in april op Netflix gaan verschijnen? Klik dan hier.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment