De bouw van de Microsoft-datacentra in het Noord-Hollandse Middenmeer loopt vertraging op om onbekende redenen. Het Amerikaanse bedrijf werkt in de provincie aan de bouw van drie datacenters in aanvulling op het datacenter dat er al staat.

Het nieuws werd vorige week gemeld door een lokale verslaggever en wordt ook door een Microsoft-vertegenwoordiger zelf bevestigd. Het Amerikaanse bedrijf laat nauwelijks informatie over stand van zaken los en stelt alleen dat het 'de timing van een aantal projecten aan het aanpassen zijn, inclusief die in Middenmeer'. Desalniettemin is de Windows-ontwikkelaar nog altijd van plan om zijn cloudinfrastructuur uit te breiden.

In juli van dit jaar bleek dat Microsoft plannen had om het datacentrum in Middenmeer flink uit te breiden. Op dat moment was er al een enkel datacenter operationeel en werd er aan een tweede gewerkt. Er werd ook bekend dat daar nog twee bij zouden komen. In totaal is het oppervlak van het complex aan het eind van de bouw 112.330m2. De uitbreiding van een enkele naar vier datacenters zou bijna 100 miljoen euro kosten. Zo'n twintig man aan personeel werkt straks op het bijbehorende kantoor. In de toekomst wil Microsoft het datacenter nog verder uitbreiden.

Mogelijk houdt de vertraging verband met het agrarische bedrijf dat de uitbreiding van het datacenter wilde dwarsbomen. Het gebied zou eigenlijk gereserveerd zijn voor de glastuinbouw en de boer zou vrezen voor de gevolgen van de komst van meer datacenters. Hij zou naar de Raad van State gestapt zijn.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment