Microsoft geeft gebruikers van Windows 10 meer controle over wanneer een grote update wordt gedownload en geïnstalleerd. Op die manier moeten de updates minder "verstorend" zijn, maakt Microsoft bekend op zijn website.

Microsoft

Microsoft

Het bedrijf brengt doorgaans in het voorjaar en het najaar een grote update voor Windows 10 uit. In de komende versie van het besturingssysteem, die in mei beschikbaar wordt, krijgen gebruikers meer controle over wanneer Windows de update precies uitvoert.

Zo kunnen gebruikers de grote update vijf keer uitstellen voor een periode van zeven dagen, voor in totaal 35 dagen, voordat Microsoft de update afdwingt. Daarnaast probeert te voorspellen wanneer gebruikers hun Windows 10-apparaat actief gebruiken, zodat de update buiten deze uren uitgevoerd kan worden.

 

Daarnaast krijgen gebruikers van de meest recente versie van Windows 10 een knop in hun instellingen waarmee zij een grote update handmatig kunnen downloaden en installeren. Ook vinden zij daar een knop waarmee het systeem zoekt naar kleinere updates. Het gaat daarbij om maandelijkse veiligheidsupdates.

Problemen met najaarsupdate 2018

Grote voorjaar- of najaarsupdates worden wel automatisch geïnstalleerd als de versie van Windows 10 die door het apparaat gebruikt wordt, op korte termijn niet langer ondersteund wordt.

De afgelopen grote update voor Windows 10 zorgde bij een aantal gebruikers voor problemen door verdwijnende bestanden. Microsoft riep gebruikers van het besturingssysteem in oktober op om de update niet te installeren.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment