Microsoft beschouwt het Windows 10 besturingssysteem als een service en levert naar goede gewoonte tweemaal per jaar een grote update met een aantal nieuwe features. De huidige versie is Windows 10 1809, ook bekend als de befaamde October 2018 Update die enkele ernstige bugs bevatte, waaronder het verlies van gebruikersgegevens.

De Windows-versie die een jaar daarvoor verscheen, versie 1709 en de tweede grote update van 2017, wordt niet meer ondersteund. De officiële ondersteuning voor de consumentenversie (Home), Pro- en Pro for Workstation edities verliep al op 9 april van dit jaar. Voor Enterprise- en Education-edities van 1709 verleent Microsoft wel nog ondersteuning tot 14 april 2020. Ook bij de Anniversary Update 1607 mag er geen ondersteuning meer verwacht worden voor de Enterprise- en Education-edities, de support voor consumentenversies verliep al een heel eind geleden.

Geen ondersteuning betekent ook dat er geen veiligheidsupdates meer worden verstuurd. Microsoft raadt dan ook ten stelligste aan om up te daten naar een nieuwere versie als de ondersteuning verloopt. Eind mei moet de volgende grote Windows 10 update verschijnen, die weinig origineel de naam May 2019 Update meekrijgt.

ondersteuning

Reacties mogelijk gemaakt door CComment