Met de laatste bèta van de Android-app van WhatsApp is het mogelijk om te videobellen. De langverwachte introductie van videobellen wordt geleidelijk doorgevoerd voor bètagebruikers. Vorige week verscheen de functionaliteit al bij de testversie voor Windows Phones.

 

Gebruikers krijgen de optie voor videobellen bij meerdere builds van de laatste bèta van de Android-app, meldt Android Police. De site meldt de toevoeging te kunnen forceren door de app-data te verwijderen en na installatie opnieuw in te loggen.

In de contactenlijst is naast het belicoontje is een camera-icoontje te zien, een teken dat conversaties met contacten nu ook met videobeelden gehouden kunnen worden. Ook verschijnt de video-optie bij een klik op het telefoonicoontje bij chats, volgens AndroidPolice. De toevoeging werd al lang verwacht. Al in mei van dit jaar verschenen er aanwijzingen over een 'video call'-optie in de Android-bètaversie van WhatsApp. Wanneer de optie naar de testversie van iOS komt is niet bekend.

Vorige week berichtten Windows Phone-gebruikers volgens de Spaanse site OneWindows al dat bij de bèta van die versie de videobeloptie was ingeschakeld. In maart 2015 integreerde WhatsApp de mogelijkheid om te bellen en een paar maanden later was het al de populairste voip-app in Nederland, volgensonderzoeksbureau Multiscope.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment