ls tech-fans ergens wild van worden, dan is het wel een Dark Mode. Of een donkere modes nu verschijnt voor WhatsApp of Android: mensen zijn er gek op. Wat dat betreft is het ook een slimme keuze om de Dark Mode van Google Chrome niet alleen voor Mac, maar ook voor Windows 10 uit te brengen. Al zit er wel een addertje onder het gras.

Google

Google voorziet Chrome voor Windows 10 van Dark Mode

Nadat macOS afgelopen maand werd voorzien van een Dark Mode voor Google Chrome, is het nu de beurt aan Windows 10. De donkere versie van de immens populaire browser is klaar voor lancering op het besturingsysteem van Microsoft. De nieuwe feature wordt vandaag gelanceerd als onderdeel van het nieuwe Chrome 74 dat op dit moment rustig aan het uitrollen is op Mac, Windows en Linux. Echter moet het goede nieuws van een Dark Mode voor Google Chrome wel een klein beetje ruimte maken voor teleurstelling. Er zit namelijk een addertje onder het gras.

Google heeft besloten om de Dark Mode van Google Chrome niet voor iedere Windows 10 gebruiker uit te rollen. Althans, voorlopig nog niet. Een klein groepje gebruikers krijgen de donkere modus op dit moment al aangeboden, waar het grote publiek nog enige tijd moet wachten. Je zou het kunnen vergelijken met een gesloten beta van een game. Wanneer je tot de gelukkige groep mensen hoort die de Dark Mode voor Windows 10 al kan uitproberen kan je hem vanaf nu gebruiken. Op dit moment is het overigens alleen mogelijk om in de instellingen van het Chrome menu, via About Google Chrome, de modes aan te zetten.

Hoor jij niet bij de groep mensen die, nadat de browser is bijgewerkt naar Chrome 74, is er overigens wel een manier om hem alsnog te krijgen. Dit maakt The Verge bekend in een artikel. Ga met je cursor op de snelkoppeling naar Google Chrome staan, druk de rechtermuisknop in en ga naar eigenschappen. Daar voeg je “force-dark-mode” toe aan het einde van de “target location” en je bent klaar om los te gaan!

Reacties mogelijk gemaakt door CComment