Facebook

Facebook wordt door meer dan een miljard mensen dagelijks op smartphone of tablet gebruikt. Aan het einde van het afgelopen kwartaal waren er 1,03 miljard gebruikers dagelijks actief via hun mobiele apparaat. Facebook maakte ook flink meer winst.

 

Volgens Facebook waren er in juni 1,13 miljard gebruikers dagelijks actief op het sociale netwerk. Dat is 17 procent meer dan een jaar geleden. Daarvan zijn er 1,03 miljard mobiele gebruikers, een stijging van 22 procent. Het aantal maandelijks actieve Facebook-gebruikers is gestegen naar 1,71 miljard. 15 procent meer dan vorig jaar. Er zijn 1,57 miljard gebruikers maandelijks actief via een mobiel apparaat, een toename van 20 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015.

Facebook noteerde een kwartaalomzet van 6,4 miljard dollar en een winst van ruim 2 miljard. Dat is bijna een verdriedubbeling van de winst in hetzelfde kwartaal vorig jaar, die 719 miljoen dollar bedroeg. 84 procent van de advertentie-inkomsten van Facebook zijn afkomstig uit advertenties die op mobiele apparaten worden weergegeven. Vorig jaar was dat nog 76 procent.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment