Nike gaat in zijn app de schoenmaat van gebruikers meten met augmented reality, zodat je altijd de juiste maat zou bestellen.

Nike

 

Nike

Gebruikers kunnen straks de camera van hun telefoon op hun voeten richten. Na wat opnames maakt de nieuwe Fit-functie een berekening en vertelt hij welke schoenmaat de gebruiker heeft.

Nike zegt dat de metingen individueel voor elke voet zijn, en dat ze met een nauwkeurigheid van 2 millimeter worden gemaakt. De schoenmaat die door de app wordt gemeten, wordt vergeleken met een database met bekende maten voor alle schoenen die Nike verkoopt. Zo moet elke meting voor elke schoen kloppend zijn en steeds beter worden.

Handig, want schoenen zijn notoir klein: veel mensen moeten een maatje groter dan hun normale schoenmaat kopen. Dat maakt het online shoppen van misschien nog wel ingewikkelder dan bij andere schoenen.

Ook in de winkels

De metingen zijn zo betrouwbaar dat de app ook in de winkels wordt ingezet. Niet voor erbij, maar voortaan als primaire methode om voeten te meten. Fit wordt in juli uitgerold in de app in de VS, Europa volgt eind augustus.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment