Woensdag heeft Microsoft een nieuwe Windows 10 Insider Preview versie de wereld in gestuurd met als codenaam Build 18894 (20H1). Naast enkele bugfixes komt deze nieuwe build ook met een vernieuwde zoekfunctie ingebouwd in Windows Verkenner, die vlotter zou moeten werken. De grootste toevoeging is het dropdown-menu tijdens het intikken van een zoekterm, waarin je meteen voorgestelde bestanden te zien krijgt.

 

Zoekfunctie

Naast het doorzoeken van geïndexeerde bestanden kan de verbeterde zoekfunctie ook goed overweg met OneDrive content, en zou het volgens Microsoft een meer naadloze zoekervaring moeten bieden. In het dropdown-menu kan je ook snel met een rechtermuisklik de bestandslocatie openen. Het bedrijf benadrukt dat de traditionele zoekfunctie voor niet-geïndexeerde locaties en commando's uitvoeren uiteraard nog steeds mogelijk zijn.

De vernieuwde zoekfunctie is te vinden vanaf Build 18894, al wordt er op de officiële blog wel vermeld dat de verspreiding ervan gradueel gaat en in eerste instantie enkel maar voor insiders in de Fast-ring. Naast de zoekfunctie zijn er ook een aantal toegankelijkheidsopties verbeterd: zo kan de narrator voor slechtzienden en blinden nu beter overweg met tabellen, is het in staat om een webpagina samen te vatten en kan het vergrootglas nu permanent in het midden van het scherm getoond worden tijdens het typen. Het gaat natuurlijk om een Insider-build en er zijn ook een aantal gekende bugs met 18894 - zo werkt de 'Your Phone' app momenteel nog niet in deze build. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment