VodafoneZiggo daagt T-Mobile voor de rechter om reclames waarin T-Mobile claimt dat het bedrijf de prijzen niet verhoogt, in tegenstelling tot VodafoneZiggo en KPN. Ziggo stelt dat de reclame niet klopt, omdat T-Mobile een inflatiecorrectie heeft toegepast.

VodafoneZiggo

Ziggo heeft T-Mobile aangeklaagd bij de voorzieningenrechter in Den Haag, meldt TotaalTV. T-Mobile bevestigt het bericht tegenover Tweakers, maar wil er niet inhoudelijk op ingaan. Ziggo had op moment van schrijven niet gereageerd op vragen over de zaak. Het is onbekend wanneer de rechtbank in Den Haag uitspraak doet.

T-Mobile claimt in de reclames dat het de prijzen juist niet verhoogd voor klanten met vaste diensten, die de provider verkoopt onder de naam T-Mobile Thuis. Ziggo en KPN hebben dit voorjaar prijsverhogingen aangekondigd; bij KPN gaat het om 1 euro, bij Ziggo veelal om 2,50 euro. T-Mobile verhoogde de prijzen op 1 januari 2019 door inflatiecorrectie met tussen 45 cent en 1,17 euro. Dat bevestigt de provider op de eigen site.

Veel vaste providers voeren elk jaar prijsverhogingen door. De prijsverhogingen deze zomer bij VodafoneZiggo en KPN waren ook onderwerp van discussie in de meest recente aflevering van de Tweakers Podcast.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment