Onderzoekers van de Oostenrijkse universiteit Graz hebben een camerasysteem ontwikkeld dat verkeerslicht herkent. Hierdoor hoeven voetgangers niet meer op een knop te drukken als ze willen oversteken.

 

Verkeerslicht

In een blog beschrijven de onderzoekers van de Technische Universiteit Graz hoe een camera bovenop een verkeerslicht kan herkennen of er voetgangers bij de overgang staan te wachten. Het systeem kan in een paar seconden onderscheid maken tussen wachtende mensen en voetgangers die voorbij lopen.

Voetgangers hoeven daardoor niet meer op een knopje te drukken en daardoor springen verkeerslichten sneller op groen. De onderzoekers hopen dat voetgangers hierdoor minder snel door rood lopen en dat verkeerslichten minder vaak onnodig op groen springen, omdat het knopje door voorbijgangers wordt ingedrukt.

 

Daarnaast kan het systeem ook registeren hoeveel mensen staan te wachten. Wanneer er grote groepen voetgangers willen oversteken, kan het verkeerslicht langer op groen blijven staan om iedereen de tijd te geven om over te steken.

Het is de bedoeling dat de slimme verkeerslichten eind 2020 voor het eerst in gebruik worden genomen in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment