Niantic haalt stroombesparingsmodus uit iOS-versie Pokémon Go

Pokémon Go heeft een update gekregen waarbij er een aantal verbeteringen zijn doorgevoerd. Opvallend is echter dat ontwikkelaar Niantic de stroombesparingsmodus heeft verwijderd uit de iOS-app. Ook de voetafdrukken die iets zeggen over Pokémon in de buurt, zijn verwijderd.

 

De update is uitgerold voor zowel de Android- als iOS-versie en komt bij de meeste gebruikers daarom automatisch binnen. Met de stroombesparingsoptie werd het scherm gedimd wanneer de smartphone in een 'horizontale' positie werd gehouden. Naar verluidt waren er problemen met de feature bij sommige iOS-gebruikers. In Android is de feature nog wel aanwezig.

De voetafdrukfeature was bedoeld om aan te geven welk Pokémon dichtbij zijn. Het aantal gaf daarbij aan hoe dichtbij een bepaalde Pokémon is, maar de functie bleek niet goed te werken. Het is mogelijk dat Niantic er later nog voor kiest om de voetafdrukken terug te brengen, als deze wel functioneren.

In een lijst met veranderingen meldt Niantic dat het voor gebruikers nu mogelijk is om het uiterlijk van hun avatar aan te passen, als zij na het aanmaken nog veranderingen willen doorvoeren. Ook zijn verscheidene animaties en afbeeldingen aangepast, waaronder die in gyms en die van de achievement medals. Verder zijn er een aantal bugs gerepareerd, waarbij onder andere fouten zijn verholpen die optreden bij het tegenkomen van een wilde Pokémon.

Vorige week liet ontwikkelaar Niantic weten ook te werken aan nieuwe features voor Pokéstops. Het moet namelijk mogelijk worden om deze locaties te beïnvloeden met objecten. In de net uitgebrachte update voor Pokémon Go zijn nog geen veranderingen gemeld voor Pokéstops.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment