Bij het kopen van een nieuw Android-toestel wil je graag al je oude gegevens overzetten naar je nieuwe smartphone. Ook bij verlies van je smartphone is het handig om al je gegevens bij de hand te hebben. In dit artikel leggen we uit hoe je een Android backup maakt.

 

Automatische Android backup

Voor een automatische back-up zijn er verschillende apps beschikbaar. Het handige aan een automatische back-up is dat ze je back-ups up to date blijven. Een handige app voor het maken van een reservekopie is App Backup Restore. Er zijn ook verschillende oplossingen voor geroote telefoons, maar in dit artikel houden we het bij de werkwijzen die bij elke Android smartphone werken.

Back-up maken van foto’s

Voor het maken van een back-up van je foto’s en video’s moet je naar de Google foto app gaan. Deze optie staat standaard op je smartphone. Open de Google foto app, kies voor instellingen en klik op back-up en synchronisatie om deze in of uit te schakelen.

Android back-up service

Met de Android back-up service kun je bestanden en instellingen opslaan. Ga hiervoor naar instellingen, klik op ‘Back-up maken en terugzetten,’ zet ‘Back-up mijn gegevens en Automatisch herstellen’ aan, klik op ‘back-up van account,’ tik op je account, klik op volgende, voer uw wachtwoord in en kies voor accepteren. Je account is ingesteld en je gegevens worden automatisch bijgewerkt. Zo maak je dus een Android backup.

WhatsApp back-up

Ook is er een manier om een reservekopie van je WhatsApp gesprekken te maken. Open hiervoor WhatsApp, klik op menu, ga naar instellingen, kies voor ‘chats en oproepen’, tik op ‘Chats back-up’ en kies voor dagelijks. Log vervolgens in met je Google-account. Op deze manier blijven ook je WhatsApp gesprekken bewaard.

Back-up overzetten

Als je een nieuwe smartphone hebt en je wil graag alle instellingen en bestanden overzetten, moet dat op de volgende manier: Zet het oude apparaat uit, verwijder de simkaart en plaats deze in de nieuwe smartphone, zet de telefoon aan en log in met je Google-account. Je kunt nu aanvinken welke apps je wel of niet over wil zetten, dit is erg handig, want zo kun je ervoor kiezen onbelangrijke apps niet over te zetten. Alle gegevens worden nu overgezet naar je nieuwe smartphone. Maak hierbij gebruik van wifi, anders kost het je te veel data. Ook opgeslagen gegevens, zoals je contacten, worden op je nieuwe smartphone gezet. Na deze stappen staan alle opgeslagen gegevens op je nieuwe telefoon.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment