Samsung zou overwegen de presentatie van zijn volgende paradepaardje Galaxy S8 een paar maanden uit te stellen. Zo zou het bedrijf meer tijd nemen om alle details van het toestel uit te werken. Topmensen overwegen de aankondiging in april volgend jaar te doen.

Samsung heeft de afgelopen drie jaar zijn Galaxy S-telefoon laten zien aan de vooravond van telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona. Dat zou volgend jaar op 25 februari vallen. Samsung heeft de aankondiging van Galaxy S-toestellen vaker later in het jaar gedaan. Zo stelde het de Galaxy S4 half maart  2013 voor en kondigde het de Galaxy S III begin mei 2012 aan.

De fabrikant is bovendien aan het uitproberen of het een aparte knop moet maken voor de eigen digitale assistent, schrijft zakenkrant The Wall Street Journal. Die knop zou aan de zijkant van het apparaat moeten zitten en de functie moeten uitlichten, aldus de krant. Het is al langer duidelijk dat de Zuid-Koreaanse smartphonemaker de onlangs aangekochte digitale assistent Viv in de Galaxy S8 wil zetten.

Het lijkt erop dat Samsung de naam Bixby overweegt voor zijn digitale assistent. De fabrikant heeft die merknaam willen vastleggen in onder meer Zuid-Korea, Europa en de Verenigde Staten. In de aanvraagstaat dat Bixby een mobiele applicatie is voor 'personal information management'.

Samsung heeft inmiddels voor het fiasco rond de exploderende Galaxy Note 7 uitgebreid sorry gezegd in Amerikaanse kranten, meldt Korea Herald. Met de excuusbrief probeert de fabrikant het geschonden consumentenvertrouwen terug te winnen. In de advertentie staat dat de elektronicamaker nog altijd onderzoek doet naar de oorzaak van de ontploffingen met Note 7's.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment