Samsung lijkt er alles aan te doen om de klanten die het met het Note 7-debacle heeft verloren terug te winnen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf lijkt alles uit de kast te trekken om de Samsung Galaxy S8 een innovatief apparaat te maken. Om ook wat goodwill bij de klanten terug te winnen, heeft het bedrijf nu een paginagrote excusesadvertentie in de grootste Amerikaanse kranten gepubliceerd.

 

De excuses is te lezen in de New York Times, de Washington Post en de Wall Street Journal. Dat zijn de enige nationale kranten in de Verenigde Staten. De brief is ondertekent door Gregory Lee, de directeur van Samsung in Noord-Amerika.

“Alle aspecten opnieuw onder de loep nemen”

“Een belangrijk onderdeel van onze missie is om de beste kwaliteit en veiligheid te bieden. Hier zijn we recentelijk niet in geslaagd. Dat spijt ons ten zeerste”, zo valt te lezen in de advertentie. “We zullen alle aspecten van het apparaat opnieuw onder de loep nemen. Dit omvat alle hardware, software, het fabricageproces en de algemene batterijstructuur. We zullen zo snel mogelijk actie ondernemen, maar er is tijd nodig om de juiste antwoorden te vinden.”

Winst Smartphonetak Samsung gaat in rook op

Door de Note 7-problematiek daalde de winst van de smartphonetak van Samsung tot omgerekend 81 miljoen euro. Dat is 96 procent minder dan het bedrijf hetzelfde kwartaal in 2015 verdiende. De omzet daalde tot het laagste niveau sinds het eerste kwartaal van 2012.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment