Android 7 Nougat komt volgende maand uit

Volgens geruchten komt de eerstvolgende nieuwe Android-versie al volgende maand uit. Het gaat om Android 7 Nougat, waarvan Google al enkele bèta-versies heeft uitgebracht. De nieuwe software zou naar verluidt niet uitgebracht worden voor de Nexus 5.

 

Dat zegt Evan Blass, die via zijn Twitter-account vaak de eerste is met dergelijke informatie. Volgens Blass komt versie 7 van Android volgende maand uit, al gaf hij geen precieze datum voor de release. Tegelijkertijd met de softwareupdate komen er beveiligingspatches uit. Ook zegt Blass dat Google geen update geeft aan eigenaren van een Nexus 5, waardoor er aan de ondersteuning van deze in 2013 uitgebrachte smartphone een einde komt. Nieuwere Nexus-apparaten krijgen de update waarschijnlijk wel.

Eerder deze maand bracht Google al de laatste bètaversie uit van Android 7 Nougat. Nieuw in deze versie van Android is onder andere de mogelijkheid om via Multi-window Support meerdere apps op het scherm te tonen. Daarnaast zijn de notificaties onder handen genomen en zijn de accubesparingsfuncties verbeterd.

Publiekelijk heeft Google nog maar weinig details gegeven over de release, en sprak het bedrijf slechts over een release ergens in het derde kwartaal. Als de informatie van Blass klopt, dan lijkt Google dus ruim op tijd klaar te zijn met de ontwikkeling van de nieuwe Android-versie.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment