Adobe heeft ondersteuning voor meer rawformaten toegevoegd aan Lightroom voor Android. Gebruikers kunnen via usb-on-the-go foto's importeren vanuit de camera en bewerken in de Lightroom-app van Adobe.

De update staat inmiddels live in de Play Store en vermeldt dat de dienst werkt met usb-otg en met de webopslag van Adobe, waardoor gebruikers op Android bewerkte foto's op andere platforms kunnen terugzien en eventueel verder kunnen bewerken. Voor die dienst is een abonnement nodig.

Na de update ondersteunt de Android-versie van Lightroom dezelfde formaten als de versies van het programma voor de desktop, die Adobe in een lijst online heeft gezet. Lightroom voor Android ondersteunde al dng-bestanden, maar nu kan het programma ook omgaan met onder meer .cr2, .nef, .orf, .rw2 en .raw.

Met rawbestanden kunnen gebruikers meer en gedetailleerdere fotobewerkingen uitvoeren dan met gecomrpimeerde jpg-bestanden mogelijk is. Als het Android-apparaat waarop Lightroom draait ook fotografie in raw ondersteunt, kan Lightroom ook die beelden bewerken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment