Telegram probeert heel hard voet aan de grond te krijgen bij het publiek. De concurrentie met WhatsApp is natuurlijk stevig. De messenger probeert nu met nieuwe functies en verbeteringen meer gebruikers binnen te halen.

 

 

Telegram

Telegram is een messenger die veiligheid voorop heeft staan. Alle berichten worden van het begin tot het eind versleuteld en de applicatie is razendsnel. Er zijn meer dan 100 miljoen actieve gebruikers in tweeënhalf jaar die deze messenger gebruiken.

Instant View

Versie 3.14 van Telegram biedt een aantal nieuwe functies waaronder Instant view. Met de functie Instant View kun je in een bericht artikelen openen van de sites Medium en TechCrunch, de app verlaten is dus niet meer nodig. Er zullen in de toekomst meerdere websites worden toegevoegd. 

Telegraph, Jump to date en stickers

Telegraph is ook nieuw. Dit is een tool waarmee je blogs kunt schrijven inclusief foto's welke natuurlijk weer makkelijk te delen zijn met Telegram via het nieuwe Instant View. Met Jump to date kun je zoeken in berichten op een specifieke datum. Wanneer je een leuke sticker tegenkomt, kun je die ingedrukt houden en vervolgens de gehele serie ervan bekijken.

Wanneer een hele verzameling groepen in Telegram staan en je er één wilt zoeken maar de naam er niet meer van weet, dan is hier nu een nieuwe oplossing voor. Check het profiel van één van de contactpersonen die in die groep zit en daar zie je de gemeenschappelijke groepen. Handig!

Beschikbaarheid

Naast de nieuwe functies zijn er ook een aantal verbeteringen doorgevoerd zoals verbeterde videocompressie en camerasnelheid en aanpassingen in de interface. Telegram is te downloaden uit de Google Play Store door op de onderstaande knop te drukken.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment