HTC begint vrijdag met het verspreiden van de Android 7.0-update voor de HTC 10. Dat gebeurt in eerste instantie in de Verenigde Staten en de fabrikant zegt dat de update voor de smartphone snel ook in andere delen van de wereld beschikbaar zal zijn.

Gezien de manier waarop HTC in het verleden updates heeft verspreid, zal het tot enkele weken duren voordat de update ook bij gebruikers in de Benelux terecht komt. De fabrikant heeft het begin van de verspreiding bevestigd via het eigen Twitter-account. De eerste gebruikers krijgen de update vrijdag over-the-air binnen.

Er gaat sinds donderdag ook een zogenoemd ruu-bestand rond op internet, een installatiebestand voor de firmware van HTC-telefoons. Daarin zit ook al een uitgave van de 2.28.401-firmware op basis van Android 7.0. Daarmee kunnen gebruikers via een pc de 7.0-firmware installeren, al gaan daarbij wel alle gegevens op het toestel verloren. Ruu-bestanden zijn bedoeld voor het herstel van toestellen die bijvoorbeeld vanwege softwarefouten niet meer goed functioneren.

HTC bevestigde al eerder dat het zijn 10-smartphone voor het einde van het jaar van een update wilde voorzien. Daarmee is het niet de eerste HTC-telefoon met Nougat. De Google Pixels komen ook uit de stal van HTC en kwamen uit met Android 7.1 Nougat en een ontwikkelaar had Nougat aan de praat gekregenop de HD2 uit 2009.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment