De website politie.nl is opnieuw uitgeroepen tot Website van het Jaar. Vorig jaar ging die prijs ook al naar de website van de politie, omdat die "overzichtelijk, duidelijk en informatief" is.

Het team achter politie.nl heeft de prijs bij de uitreiking donderdag in ontvangst genomen, meldt onlinemagazine Emerce. Er zijn dit jaar meer dan 892.000 stemmen uitgebracht.

Korpschef Erik Akerboom van de Nederlandse politie liet in een reactie weten erg trots te zijn. Volgens hem is daarmee aangetoond dat de politie "laagdrempelig aanspreekbaar" is.

"Ik vind het belangrijk dat we in deze tijd oog hebben voor de digitale mogelijkheden, waar we als politie, maar ook als samenleving baat bij hebben", aldus Akerboom.

Politie.nl had dit jaar gemiddeld maandelijks 2,5 miljoen bezoekers. Vooral de pagina's over gezochte/vermiste personen en het nieuws worden vaak bekeken.

Tweede keer

Het is de tweede keer dat politie.nl de prijs wint. In 2014 ging de titel naar Tweakers Pricewatch. Het jaar ervoor won Beter Spellen de titel. Nieuwssite Tweakers, eigenaar van de prijsvergelijker, was in 2009, 2011 en 2012 de beste site. Andere winnaars waren zoekmachine Google, profielensite Hyves en het online huishoudboekje Yunoo.

Op internet kon worden gestemd op genomineerden in 24 categorieën, waaronder Energie, Media, Overheid en Sport. Voor elke categorie was er een winaar 'populairste website' en 'beste website'.

Voor de populariteitsprijzen werd afgegaan op het aantal stemmen, terwijl de scores op kwalitatieve kenmerken van websites belangrijker was voor de prijzen van 'beste site'.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment