BMW gaat in 2017 met autonoom rijdende voertuigen in de binnenstad van München testen, in aanvulling op de testen die het autobedrijf al in de buitengebieden van de stad houdt. De voertuigen gaan tot 70 kilometer per uur rijden.

 

BMW test al autonoom rijdende voertuigen in het noorden van München maar in de komende maanden wil de fabrikant dat de voertuigen zich in de binnenstad gaan wagen. Binnensteden vergen meer van systemen voor autonoom rijden, vanwege de complexiteit van verkeerssituaties. BWM test met voertuigen waarin nog een bestuurder zit die in kan grijpen. De auto's gaan zich met maximaal 70 km/u door het verkeer van de Duitse stad bewegen, schrijft Die Welt. In 2021 wil BMW zijn systeem zo uitontwikkeld hebben dat de voertuigen die zelfstandig kunnen rijden in de verkoop kunnen.

De Duitse overheid heeft deze zomer zes steden aangewezen waar autofabrikanten testen kunnen uitvoeren met hun zelfrijdende auto's. Naast München zijn dat Ingolstadt, waar Audi gaat testen, Braunschweig, Hamburg, Dresden en Düsseldorf.

Volgens de krant Abendzeitung München wil BMW zich daarnaast op het vergroten van de actieradius van elektrische auto's richten. Door solidstate-accu's in te zetten verwacht het bedrijf het bereik met 50 procent te kunnen verlengen, tot 600 kilometer. BMW wil de effectiviteit van de elektrische motor optimaliseren zodat deze richting de 100 procent ligt, waar dat nu nog 90 procent zou zijn.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment