De voorkant van de Galaxy S8 zal mogelijk bestaan uit alleen een randloos scherm, die het volledige toestel bedekt.

Het scherm zal de volledige voorkant van het toestel bedekken, aldus bronnen van Bloomberg. De thuisknop op het toestel wordt dan vervangen voor een virtuele variant onderin het beeldscherm.

De Galaxy S8 zou worden voorzien van een gebogen scherm. Het is onduidelijk of dit scherm ook naar de achterkant zal buigen, om daar bijvoorbeeld ook informatie te tonen. De Galaxy S6 en S7 Edge hebben een gebogen scherm, maar deze buigt slechts een klein beetje naar de zijkant.

Volgens de bronnen mikt Samsung op een verkoop in maart volgend jaar. Dit kan echter worden uitgesteld naar april. De techgigant zou een strengere testprocedure hebben ingevoerd, om potentiële problemen zoals met de brandgevaarlijke Note 7 te voorkomen.

Samsung gaf eerder al aan te werken aan een randloos smartphonescherm. Het was echter onduidelijk voor welke telefoon de fabrikant dit scherm echter wilde gebruiken. De nieuwe geruchten wijzen op de Galaxy S8.

Fabrikant Sharp demonstreerde een vergelijkbaar beeldscherm. Door een randloos smartphonescherm te fabriceren, krijgt een telefoon een groter beeldscherm zonder dat het toestel zelf groeit.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment