Google Drive toont back-ups die gebruikers hebben gemaakt van hun WhatsApp-chatgeschiedenis en Android-apparaten. Die back-ups staan al langer op Google Drive, maar waren tot nu toe niet zichtbaar.

Gebruikers kunnen aan de linkerkant van de webclient of onderaan in het menu van de Android-app de nieuwe optie 'Backups' zien, meldt Android Police. De wijziging is nog niet voor alle accounts actief. Bij een korte test bij Tweakers was de optie bij een van de drie Google-accounts zichtbaar.

Het klikken op een back-up toont wanneer de laatste is gemaakt en hoeveel ruimte die inneemt. Bovendien is bij back-ups van Android-apparaten zichtbaar hoeveel apps erin staan. Bij ingebruikname van een nieuw Android-apparaat kunnen gebruikers de back-up terugzetten. Daardoor hoeven zij niet handmatig alle apps te zoeken die deel uitmaken van een eerdere back-up van hun vorige smartphone of tablet.

Daarnaast is er de optie om de back-ups uit te schakelen of te verwijderen vanuit de webinterface. Google biedt de back-upmogelijkheid sinds een jaar aan in Drive, terwijl WhatsApp gegevens sinds anderhalf jaar kan opslaan in Drive.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment