Een Nederlandse hacker kreeg van Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines gratis vliegtuigvluchten cadeau, omdat hij kwetsbaarheden in de systemen van het bedrijf vond.

 

De 19-jarige Amsterdammer Olivier Beg kreeg een miljoen award miles van United Airlines, zegt hij tegenover de NOS.

De hacker vloog met 60.000 van zijn award miles naar Las Vegas, om twee hackersconferenties bij te wonen. In totaal meldde Beg zo'n twintig softwarebugs bij United Airlines, waarbij de meest ernstige 250.000 miles waard was.

Veel bedrijven geven hackers beloningen voor het melden van bugs en kwetsbaarheden. Op die manier willen bedrijven als Google, Microsoft en Facebook ervoor zorgen dat hackers de kwetsbaarheden niet doorverkopen.

Het tot nu toe gesloten en terughoudende Apple startte deze week ook zo'n beloningsprogramma, nadat eerder de kernel van iOS voor het eerst opengesteld werd en daardoor op kwetsbaarheden kan worden onderzocht. Eerder werd de hoogoplopende rechtszaak tussen Apple en de FBI geschrapt, omdat de FBI zonder hulp van Apple toegang tot een iPhone kreeg door voor een verder onbekend lek te betalen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment