Ook vandaag duikt de verwachte Samsung Galaxy S8 weer op in het nieuws. De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant zou het nieuwe vlaggenschip gaan voorzien van één van de nieuwste communicatiestandaarden.

De verwachte Samsung Galaxy S8 is ook vandaag weer het onderwerp van geruchten. Als we al de geruchten van de afgelopen tijd kunnen geloven, wordt het nieuwe vlaggenschip van Samsung een smartphone met vele primeurs. Het lijkt er nu op dat het paradepaardje van de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant zal worden uitgerust van de nieuwste versie Bluetooth. Bluetooth 5.0 gaat in de toekomst de officiële standaard worden en daar lijkt Samsung alvast op in te zetten. 

Bluetooth 5.0 biedt een nog snellere verbinding dan we gewend zijn van het huidige Bluetooth 4.0. Ook een groter bereik en het vermogen om te communiceren neemt toe met de nieuwe standaard. Verder biedt Bluetooth 5.0 een verbeterde communicatie met andere draadloze technologieën. De Bluetooth Special Interest Group beweert dat Bluetooth 5.0 een aantal voordelen met zich meebrengt. Het gaat om een dubbel zo groot bereik, 2 keer de snelheid en het vermogen om maar liefst 8 keer zoveel data te versturen vergeleken met Bluetooth 4.0. Naar verwachting wordt de technologie binnen 6 maanden de standaard bluetooth-versie voor nieuwe smartphones.

Galaxy S8

Mocht Samsung zijn Galaxy eind februari aankondigen tijdens het Mobile World Congress, dan zal het bedrijf waarschijnlijk één van de eerste zijn. Alle signalen wijzen er op dat Samsung indruk wil maken met zijn nieuwe vlaggenschip. Als een van de eerste smartphonefabrikanten de nieuwste bluetooth-standaard in de Galaxy S8 verwerken lijkt daarom geen verkeerde keuze.

Verder lijkt Samsung zijn nieuwe vlaggenschip enkel met een gebogen scherm uit te brengen. Mogelijk gaan we geen 3,5mm-aansluiting meer terug zien in de Galaxy S8 en ook een slimme autofocus in de frontcamera lijkt zijn weg te gaan vinden naar de verwachte smartphone. Samsung presenteert naar verwachting zijn nieuwe smartphone tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Dit evenement gaat 27 februari 2017 van start.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment