Facebook rolt verbeterde camerafuncties uit voor de zelfstandige chatdienst Messenger. Gebruikers kunnen stickers plakken op foto's en video's en daar ook op tekenen.

Dat meldt onder andere The Verge. De nieuwe functies worden vanaf donderdag uitgerold naar alle gebruikers op Android en iOS. Naast kunnen tekenen en stickers plakken, kunnen gebruikers ook emoji en maskers gebruiken. Ook zijn er speciale filters beschikbaar die wat weghebben van de filters van de fotobewerkingsapplicatie Prisma.

Met deze update komt Facebook Messenger steeds dichterbij concurrent Snapchat. Dat is een fotodeelapplicatie die gebruikers eveneens in staat stelt onder meer maskers en stickers te gebruiken.

Facebook versus Snapchat

Het is niet de eerste keer dat Facebook functies overneemt van concurrerende applicaties voor zijn eigen apps. Eerder al werd Instagram Stories geïntroduceerd, wat bijna een directe kopie van Snapchat Stories bleek te zijn. Daarnaast test Facebook momenteel ook nieuwe fotocamerafuncties voor zijn algemene app, maar alleen in Ierland.

Dat Facebook de camera een meer prominentere rol geeft, is ook niet vreemd te noemen. Mark Zuckerberg, de ceo van Facebook, meldde begin november al bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers dat de volgende stap voor Facebook op smartphones het creëren van een 'camera-first' ervaring is.

Bij concurrent Snapchat staat de camera al centraal in de app. De camerafunctie duikt als eerste op wanneer mensen hun applicatie openen. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment