T-Mobile heeft zijn aanvullende Datavrije Muziek-dienst uitgebreid met dertien streamingdiensten waardoor het totaal nu op negentien staat. De provider onderzoekt de doorgifte van nog eens vierentwintig muziekdiensten.

De toegevoegde streamingdiensten zijn BesteHits.nl, Grandprix Radio, Hitz24, Intense Radio, MonsterHit Music, Neerlandika, OnlineRadio.nl, Puur.nl, Q-Music, Radio 8FM, Radio Esperando, Soul Radio en Universe Radio. Welke diensten de aanbieder nog in behandeling heeft is niet bekend. Onderdeel van Datavrije Muziek waren al Spotify, Nederland.fm, Deezer, Tidal, Napster en Hits NL.

Een deel van de diensten zou zichzelf hebben aangemeld, terwijl een deel door klanten aangedragen zou worden. Met de dienst kunnen klanten van het bedrijf via 4g streaming muziek luisteren, zonder dat het verbruik van hun bundel gaat. Volgens T-Mobile verbruiken klanten wel tot 21GB per maand. Datavrije Muziek is beschikbaar voor alle klanten die een bundel hebben met 6GB dataverkeer of meer.

T-Mobile breidt zijn dienst uit terwijl deze nog onderwerp is van onderzoek door de ACM. De vraag is namelijk of de dienst in strijd is met de strenge netneutraliteit die in Nederland geldt. Deze verbiedt elke vorm van prijsdiscriminatie. Het uitzonderen van diensten bij het dataverbruik, de zogenoemde zero rating, zoals T-Mobile toepast, staat hiermee op gespannen voet. T-Mobile stelt dat zijn aanbod overeenstemt met de Europese regels voor netneutraliteit en is bereid naar de rechter te stappen bij een verbod.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment