Samsung is er eindelijk achter gekomen wat alle problemen van de Samsung Galaxy Note 7 veroorzaakte, zo is vandaag bekend gemaakt.

Samsung’s 2016 begon zeer goed. De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge waren een zeer groot succes, terwijl andere smartphonefabrikanten worstelden met teruglopende verkopen. Met de Samsung Galaxy Note 7 leek het Koreaanse merk een al sterk jaar nog beter af te gaan sluiten. De phablet werd zeer goed ontvangen door de pers. Al snel ging het echter mis. Steeds meer exemplaren begonnen te exploderen, met alle gevolgen van dien.

Samsung heeft vervolgens twee keer alle verkochte Samsung Galaxy Note 7 exemplaren teruggeroepen, om het toestel vervolgens helemaal van de markt te halen. Het bedrijf kreeg het echter niet voor elkaar om de explosies te repliceren in zijn laboratoria. De exacte oorzaak bleef dus onduidelijk, wat het probleem des te frustrerender maakte voor de smartphonefabrikant. Het is immers al druk bezig met de Samsung Galaxy S8, een vlaggenschip waarbij absoluut niet hetzelfde mag gebeuren. Alle problemen rondom de Note 7 hebben het bedrijf namelijk maar liefst $5 miljard gekost.

Vandaag is echter het nieuws naar buiten gekomen dat Samsung er eindelijk achter is wat de problemen van de Galaxy Note 7 veroorzaakte. Samsung zegt de resultaten al met verschillende instanties gedeeld te hebben. De Koreaanse smartphonefabrikant beloofde eerder deze maand al voor het einde van dit jaar nog een uitgebreid rapport openbaar te maken. Daar zullen we nog even op moeten wachten. Samsung zegt namelijk nog niet klaar te zijn om de resultaten ook met het publiek te delen.

Onafhankelijk rapport

Een onafhankelijk rapport beweerde eerder deze maand dat de problemen veroorzaakt werden door de dikte van de batterij. Samsung wilde naar verluidt een zo dun mogelijk toestel, zonder aan accuduur in te moeten boeten. Naar verluidt heeft dat tot compromissen geleid die resulteerden in alle problemen. We gaan eind deze maand ontdekken of dat daadwerkelijk het geval is geweest.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment